Accidente de Muncă

Echipa noastră de avocați este specializată pe probleme de dreptul muncii, astfel avocații Blaj Law asigură reprezentare și asistare în cadrul proceselor de dreptul muncii.

Ce trebuie să știți în cazul în care ați suferit un accident la locul de muncă sau în timpul programului de muncă?

În primul rând, securitatea și sănătatea reprezintă unul dintre interesele importante ale statului întrucât un angajat trebuie să fie bine protejat atunci când suferă un accident în timpul serviciului.

Astfel, conform legii 319/2006, există o serie de evenimente care sunt considerate accidente de muncă atunci când s-au produs la locul de muncă.

Evenimentele produse în timpul procesului de muncă ori în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu care au produs:

-decesul
-vătămări ale organismului
-intoxicația acută profesională

Sunt considerate accidente de muncă.

În cazul în care vă aflați în situația în care nu sunteți siguri dacă evenimentul reprezintă un accident de muncă sau nu, unul dintre avocații echipei noastre vă poate ajuta.

Atunci când se produce un eveniment, care vă afecteză, la locul de muncă, angajatorul are obligația de a informa autoritățile competente în funcție de gravitatea și tipul accidentului:

a) inspectoratele teritoriale de muncă,
b) asigurătorul,
c) organele de urmărire penală, după caz.

Echipa noastră de avocați este formată din specialiști în dreptul muncii și au cunoștințe solide în ceea ce privește procedura accidentelor de muncă.

Tot ce trebuie să faceți pentru a analiza situația dumneavoastră este să ne trimiteți un mesaj prin intermediul formularului de contact iar noi vă vom suna pentru a discuta detaliile problemei.

Cum răspunde angajatorul?

În cazul în care angajatorul nu ia măsurile legale de prevenire și raportare a evenimentelor, angajatorul răspunde patrimonial – potrivit legii civile – pentru prejudiciile cauzate victimelor accidentelor de muncă sau bolilor profesionale, în măsura în care daunele nu sunt acoperite integral prin prestaţiile asigurărilor sociale de stat

Răspunderea angajatorului poate fi inclusiv de natură contravențională. Spre exemplu, sancțiunea aplicată față de angajator în situația în care acesta nu efectuează cercetarea evenimentelor care au produs incapacitaate temporară de muncă este amenda de la 4.000 Lei la 8.000 Lei.

Salariatul accidentat beneficiază de concediul medical?

Urmare a producerii unui accident de muncă, salariatul poate beneficia de concediul pentru incapacitate temporară de muncă și de o indemnizație aferentă acestui concediu.

După caz, durata maximă a concediului medical este de 180 de zile în decursul unui an și poate fi prelungit cu cel mult 90 de zile.

Deschide Chat-ul