Avocați Specializați Accidente Rutiere

Echipa noastră este formată din avocați specializați în astfel de situații cu o experință în recuperarea sumelor de bani cu titlu de asigurare pentru prejudiciul suferit.

Echipa Blaj Law

Accident Rutier cu Prejudicii Materiale

În cazul în care se produce un accident rutier în urma căruia au rezultat prejudicii materiale, vătămarea sănătății sau a interității corporale ori decesul unei persoane, respectivul eveniment poate fi calificat ca un accident rutier în urma căruia victima poate beneficia de repararea prejudiciului.

Plata despăgubirilor se află în sarcina asiguratorului RCA.

Acesta este obligat prin lege să asigure sumele pentru acoperirea prejudiciilor produse prin accident către persoanele în cauză.

În mod concret, acest lucru înseamnă că persoana vinovată de producerea evenimentului nu este obligată să plătească nicio sumă de bani în mod direct victimelor.

Aspecte De Luat în Considerare Pentru Plata Despăgubirilor

În primul rând, evaluarea vătămărilor corporale suferite de către o persoană într-un accident rutier se stabilesc în baza unor criterii obiective și este necesr să fie dovedite în fața instanței de judecată.

Ce se întâmplă în cazul în care intervine decesul unei persoane apropiate?

Dumneavoastră, în calitate de rudă, copil, nepot, frate, soț, concubină, persoană ce se afla în întreținerea victimei sau persoană apropiată față de victimă aveți dreptul de a solicita despăgubiri pentru pierdea suferită.

Indiferent dacă există leziuni ale integrității fizice sau nu, urmările cele mai des întâlnite în accidente rutiere o reprezintă avariile autovehicolelor.

Astfel, asiguratorul RCA este obligat să ofere despăgubiri pentru acoperire costurilor generate de repararea autovehicolului, tractarea acestuia și totodată costurile generate de lipsa de folosință a acestuia.

Ajutorul echipei noastre

Termenul și Modalitatea de Plată a Sumelor de Bani

Termenul în care se poate solicita despăgubirea pentru prejudiciile suferite în urma unui accident rutier este de trei ani de zile din momentul producerii evenimentului.

Modalitatea de plată a sumelor de bani este una ce se poate efectua printr-o cerere adresată asiguratorului RCA sau printr-o cerere de chemare în judecată în fața instanței de judecată.

De cele mai multe ori se urmărește soluționarea cererii în mod direct în fața asiguratorului RCA, însă în această situație sumele ce se înaintează de către compania de asigurări sunt sume mici care nu acoperă prejudiciul produs în realitate.

Solicitarea reparării prejudiciului prin intermediul instanței reprezintă situația în care cuantificarea sumelor de bani cu titlu de despăgubiri se stabilește de către instanța de judecată.

În aceste situații, un judecător se va raporta în mod exact la toate elementele de fapt și de drept din speța dumneavoastră și va stabili după un criteriu obiectiv sumele de bani datorate de către asiguratorul RCA.

Contactează-ne

În cazul în care vă aflați în una dintre situațiile prezentate mai sus sau în cazul în care nu vă sunt clare chestiuni cu privire la accidentele rutiere, vă stăm la dispoziție prin intermediul formularului de mai jos.

  RECENZII

  • ,,Am avut multe experiențe prin instanțe și cu diverși avocați care tratau sau nu cu seriozitate cauzele mele. Am fost foarte surprins când am cunoscut tânăra echipă Blaj-Law. Atâta determinare și implicare nu am mai cunoscut niciodată la avocați. Mi-au tratat cauza ca și cum ar fi fost vorba despre succesul lor personal.”

  • ,,Sunt tânăr și urăsc birocrația. Înființarea unei firme mi se părea un chin, dar avocații de la Blaj-Law au soluționat totul în locul meu simplu și rapid! Mulțumesc și mult succes!”

  • ,,Din păcate, am cunoscut avocații de la Blaj-Law într-unul din cele mai negre momente din viața mea. Un nefericit accident a lăsat urmări grave în viețile noastre și plimbatul pe la avocați și în instanță era ultimul lucru de care aveam nevoie. Am fost bucuroși că ne-au susținut necondiționat și pe lângă profesionalism au dat dovadă de umanitate. Vă mulțumim din suflet.”

  Întrebări Frecvente

  Cum vă poate ajuta un avocat specializat în cazul obținerii despăgubirilor pentru un accident rutier?

  Echipa noastră oferă atât reprezentare cât și asistență în toate fazele ce le presupune stabilirea sumelor pentru repararea prejudiciului dar și pentru plata efectivă a sumelor de bani. Asta înseamnă că un avocat din cadrul echipei va ține legătura în mod direct cu dumnevoastră, va formulam cererea de chemare în judecată și toate actele procedurale pe tot parcursul procesului.

  În ce termen se poate solicita plata despăgubirilor?

  Termenul de a solicita despăgubirile este de 3 ani de zile din momentul producerii accidentului, însă există situații în care acest termen poate fi suspendat sau întrerupt.

  Cum se stabilesc sumele de bani datorate pentru prejudiciu?

  Prejudiciul se cuantifică după o serie de criterii obiective în mod concret în funcție de situația exactă.

  De ce ați avea nevoie de un avocat specializat în acest domeniu?

  Reprezentarea și asistarea de către un avocat în aceste situații are ca efect direct asigurarea că drepturile dumneavoastră sunt respectate. Ca și consecință directă a acestui fapt este și stabilirea și obținerea unei sume de bani în mod corect.

  Cauți ajutor în legătură cu un accident rutier?

  Haideți să rezolvăm problema! Sunați-ne acum : +40 740 492 998

  +40 740 492 998
   Luni-Sâmbătă 09:00-19:00
  Deschide Chat-ul