Avocați Specializați Insolventa

Echipa noastră este formată din avocați specializați în domeniul insolvenței și vă poate ajuta în întreprinderea oricărui demers.

Echipa Blaj Law

Ne Ocupăm De Procedura Insolvenței

Indiferent de faptul că sunteți creditor al unei creanțe față de o firmă care se află în procedura insolvenței și trebuie să vă asigurați că sumele de bani pe care trebuie să le încasați sunt respectate.

Dacă sunteți societatea comercială care se află în insolvență, echipa noastră de avocați vă poate ajuta să obțineți cele mai bune rezultate.

Ce Presupune procedura Insolvenței

Procedura insolvenței este una dificilă întrucât problemele juridice care se pun în acțiunile pe care le întreprinde lichidatorul judiciar sunt de cele mai multe ori greu de analizat pentru un antreprenor.

Echipa BLAJ LAW vă asigură de seriozitate și implicare în gestionarea situației dumneavoastră, urmărind cu strictețe principiile aplicabile in materia insolvenței, prevăzute de Legea 85/2014.

Ajutorul echipei noastre

Strategia De Insolvență

Din momentul în care o companie este declarată în stare de insolvență, este fundamentală conceperea unei strategii prin intermediul căreia să se realizeze orice operațiune necesară pentru a preveni deprecierea activelor și epuizarea numerarului.

Scopul final al gestionării insolvenței este de a asigura returnarea unor sume de bani cât mai mari investitorilor și creditorilor.

Cu ajutorul și expertiza necesară a unui avocat specializat în domeniul insolvenței, răsturnarea situației și ieșirea companiei din această etapă nefericită nu reprezintă o provocare imposibilă, căci insolvența nu trebuie privită ca o cale sigură spre faliment.

Contactează-ne

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru gestionarea situației de insolvență sau alte întrebări ne puteți contacta prin intermediul formularului de mai jos.

  RECENZII

  • ,,Am avut multe experiențe prin instanțe și cu diverși avocați care tratau sau nu cu seriozitate cauzele mele. Am fost foarte surprins când am cunoscut tânăra echipă Blaj-Law. Atâta determinare și implicare nu am mai cunoscut niciodată la avocați. Mi-au tratat cauza ca și cum ar fi fost vorba despre succesul lor personal.”

  • ,,Sunt tânăr și urăsc birocrația. Înființarea unei firme mi se părea un chin, dar avocații de la Blaj-Law au soluționat totul în locul meu simplu și rapid! Mulțumesc și mult succes!”

  • ,,Din păcate, am cunoscut avocații de la Blaj-Law într-unul din cele mai negre momente din viața mea. Un nefericit accident a lăsat urmări grave în viețile noastre și plimbatul pe la avocați și în instanță era ultimul lucru de care aveam nevoie. Am fost bucuroși că ne-au susținut necondiționat și pe lângă profesionalism au dat dovadă de umanitate. Vă mulțumim din suflet.”

  Întrebări Frecvente

  Cine poate cere deschiderea procedurii insolvenței ?

  De regulă, reprezentanții debitorului au obligația de a cere deschiderea procedurii insolvenței în maximum 30 de zile de la instalarea stării de insolvență, adică de la momentul în care agenții economici se confruntă cu un blocaj financiar ce îi împiedică să își achite creanțele certe, lichide și exigibile.

  Dacă aceștia omit să ceară deschiderea procedurii insolvenței în termenul legal, aceasta poate fi cerută și de creditorii debitorului insolvent, după 60 de zile de la neplata datoriilor, când se instituie prezumția relativă de insolvență vădită.

  Ce este procedura simplificată a insolvenței?

  De cele mai multe ori, insolvența este cerută de creditori, când realizează că nu iși pot recupera datoriile, dar poate fi cerută și de debitor, când acesta constată că nu dispune de resursele necesare pentru a le achita.

  Procedura simplificată a insolvenței este aplicabilă doar debitorului care îndeplinește anumite condiții cerute de lege, respectiv al cărui cuantum total al obligaţiilor este de cel mult 10 salarii minime pe economie, nu are bunuri sau venituri urmăribile și are peste vârsta standard de pensionare sau şi-a pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă.

  Odată îndeplinite aceste codiții, debitorul trebuie să urmeze etapele specifice, judiciare și extrajudiciare. Important de menționat este faptul că după parcurgerea acestei proceduri, operatorul economic intră direct în faliment.

  Care sunt avantajele admiterii de către instanță a cererii de intrare în insolvență ?

  Ca avantaje, pentru societatea aflată în procedura insolvenței nu mai exisă riscul executării silite, căci rămânerea definitivă a sentinței suspendă de drept toate măsurile de executare silită pentru realizarea creanțelor asupra patrimoniului debitorului, sunt blocate anumite penalități, dobânzi, sau majorări de întârziere, iar debitorul insolvent are șansa de a-și achita creanțele, aplicând un plan de reorganizare impus de instanță sau acceptat de comun acord.

  Care este situația angajaților în caz de insolvență ?

  În situația intrării în insolvență a unei societăți, drepturile salariale ale angajaților trebuie cât mai mult protejate.

  Dacă însă pentru plata datoriilor este inevitabilă concedierea colectivă, aceasta trebuie să aibă loc conform reglementărilor Codului Muncii, urmărindu-se oferirea de sprijin pentru recalificare sau pentru reconversie profesională.

  De menționat este că, în caz de insolvență, și angajații care nu și-au primit salariile pe o perioadă îndelungată adoptă statutul de creditori și, prin urmare, au drept de vot în cadrul întâlnirii dintre creditori.

  Drepturile salariale sunt a treia creanță ca prioritate între cele pe care operatorul economic trebuie să le plătească.

  De aceea, angajații pot face apel la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, care poate despagubi până la trei salarii medii brute pe economie pentru fiecare angajat.

  Cauți ajutor în legătură cu procedura de insolvență?

  Haideți să rezolvăm problema! Sunați-ne acum : +40 740 492 998

  +40 740 492 998
   Luni-Sâmbătă 09:00-19:00
  Deschide Chat-ul