Avocați Specializați pe probleme în materie de Drept Fiscal

Având în vedere complexitatea problemelor ce se impun în raport cu diferite chestiuni ale dreptului fiscal, echipa noastră este formată dintr-un număr mare de specialiști care pot gestiona orice fel de problemă juridică în raport cu dreptul fiscal.

Echipa Blaj Law

Taxa pe valoarea adăugată(TVA)

Este definită ca fiind acel impozit indirect care se aplică pe fiecare stadiu al circuitului economic (ciclului de fabricație și distribuție) al unui produs finit, asupra valorii adăugate obținute în fiecare etapă, de către toți cei care contribuie la producerea și desfacerea acelui produs, până când el ajunge la consumatorul final.

Cum vă poate ajuta echipa noastră?

În funcție de situația expresă în care vă aflați, unul sau mai mulți dintre avocații noștri vă poate asigura reprezentarea și asistarea în fața instanței de judecată.

În cazul în care doriți o consultație sau o analiză cu privire la o anumită problemă în materie de TVA, ne puteți contacta, iar unul dintre avocații noștri poate să vă explice toate implicațiile din punct de vedere juridic asupra situației.

Ajutorul echipei noastre

Aplicabilitate TVA

TVA are o sferă de aplicabilitate generală, ceea ce înseamnă că se aplică tuturor tranzacțiilor comerciale având ca obiect bunuri sau servicii.

Fiind percepută în fiecare stadiu al procesului de producție și distribuție, indiferent de numărul de tranzacții care a avut loc anterior, sumele plătite în stadiile anterioare se deduc din impozitul datorat de persoana impozabilă.

Așadar, ca și mod de colectare, TVA-ul este o taxă care se „autopercepe”, deoarece conform legislației, persoana înregistrată în scopuri de TVA impune și colectează TVA de la clienții săi, după care virează taxa către Ministerul de Finanțe.

Rezultatul acestei operațiuni este faptul că sumele plătite către Ministerul de Finanțe sunt integral suportate de consumatorul final.

Aici apar o serie de probleme pe care o societate comercială le poate întâmpina, în cazul deducerii TVA-ului. Cu privire la aceste chestiuni, organul fiscal poate impune o serie de sancțiuni în cadrul controlului efectuat cu ocazia inspecției fiscale.

Contactează-ne

Dacă aveți nevoie de ajutor sau aveți alte întrebări cu privire la Taxa pe valoarea adăugată si aplicabilitatea acestuia ne puteți contacta prin intermediul formularului de mai jos.

  RECENZII

  • ,,Am avut multe experiențe prin instanțe și cu diverși avocați care tratau sau nu cu seriozitate cauzele mele. Am fost foarte surprins când am cunoscut tânăra echipă Blaj-Law. Atâta determinare și implicare nu am mai cunoscut niciodată la avocați. Mi-au tratat cauza ca și cum ar fi fost vorba despre succesul lor personal.”

  • ,,Sunt tânăr și urăsc birocrația. Înființarea unei firme mi se părea un chin, dar avocații de la Blaj-Law au soluționat totul în locul meu simplu și rapid! Mulțumesc și mult succes!”

  • ,,Din păcate, am cunoscut avocații de la Blaj-Law într-unul din cele mai negre momente din viața mea. Un nefericit accident a lăsat urmări grave în viețile noastre și plimbatul pe la avocați și în instanță era ultimul lucru de care aveam nevoie. Am fost bucuroși că ne-au susținut necondiționat și pe lângă profesionalism au dat dovadă de umanitate. Vă mulțumim din suflet.”

  Întrebări Frecvente

  Cum se deduce TVA?

  Persoanele plătitoare de TVA au dreptul de a-și deduce TVA-ul la achizițiile făcute în scopul realizării obiectului de activitate.

  În acest fel, deducerea de TVA diminuează TVA-ul care trebuie plătit la bugetul de stat.

  În funcție de obiectul de activitate, legea specifică în mod expres anumite cheltuieli ca fiind cu deductibilitate limitată, iar altele ca fiind în mod cert nedeductibile.

  Pentru o corectă încadrare a cheltuielilor se recomandă consultarea unui specialist în domeniul TVA.

  Care sunt documentele pe baza cărora se poate deduce TVA?

  Deducerea TVA-ului se poate face doar în baza unei simple facturi.

  Este important ca aceasta să fie una verosimilă și să facă dovada unei operațiuni reale.

  Organul fiscal nu este îndreptățit să ceară alte documente justificative în afară de factură, decât dacă deține dovezi concrete, efective, că în cadrul facturii sunt cuprinse operațiuni fictive.

  Cum se calculează TVA?

  Pretul cu TVA se calculează aplicând cota de TVA la prețul fără TVA.

  Cea mai des întâlnită greșeală atunci când vine vorba despre calculul TVA-ului este raportarea la întreg (totalul de 100%) ca fiind valoarea produsului.

  În realitate, întregul este reprezentat de prețul final, adică valoarea produsului plus TVA.

  În România acest lucru înseamnă valoarea produsului (întregul) plus valoarea TVA-ului (19%), mai exact 119%.

  Cauți un avocat specializat pe TVA?

  Haideți să rezolvăm problema! Sunați-ne acum : +40 740 492 998

  +40 740 492 998
   Luni-Sâmbătă 09:00-19:00
  Deschide Chat-ul