Conducerea Sub Influența Alcoolului

Echipa noastră de avocați este formată din specialiști pe diverse arii ale dreptului, însă unul dintre domeniile în care avocații noștri asigură o reprezentare de calitate înaltă este cel al dreptului penal.

În cazul în care sunteți tras la răspundere pentru o infracțiune, unul dintre avocații noștri vă poate asista și reprezenta cu succes în faza de urmărire penală, camera preliminară, dar și în faza de judecată.

În cazul în care o persoană conduce un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, acesta poate fi tras la răspundere contravențională sau la răspundere penală, în funcție nivelul de acool pe care persoana respectivă îl are.

Când fapta dumnevoastră este contravenție?

În situația în care alcoolemia dumnevoastră este:

de până la 0,80 g/l alcool pur în sânge,
sau până 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceste situații fapta dumeavoastră constituie contravenție și se sancționează cu amendă sau cu avertisment.

Cum vă putem ajuta noi?

În situația în care considerați că amenda a fost aplicată pe nedrept, puteți lua legătura cu unul dintre avocații noștri specializați pe drept penal și contravențional și vă vom pune la dispoziție toate informațiile în mod punctual.

După ce ne trimiteți Procesul-verbal de constatare a contravenției întocmit de către polițistul care v-a sancționat, un avocat al echipei noastre vă va furniza toate informațiile necesare pentru a contesta amenda.

În vederea contestării, se va formula o plângere contravențională care se va introduce la judecătoria de la locul săvârșirii infracțiunii.

Care este avantajul de a contesta o amendă contravențională în această situație?

Avantajul este că pe parcursul procesului contravențional măsura dispusă de către polițist se suspendă și dumnevoastră aveți dreptul de a circula până la soluționarea definitivă a procesului.

Când fapta dumneavoastră este o infracțiune?

Atunci când ați fost prins la volan având o îmbibaţie de alcool peste sau egală cu 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (ceea ce înseamna minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

Este bine de știut că în acest caz, recoltarea probelor biologice este obligatorie, urmând să fiți escortat de către echipajul de poliție pentru a determina cu exactitate concentrația de alcool.

Refuzul de a vă supune recoltării de probe biologice sau testării cu aparatul etilotest constituie de asemene infracțiune, pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

În această situație, permisul de conducere va fi reținut pe întreaga durată a desfășurării procesului, până la pronunțarea unei hotărâri.

Echipa noastră de avocați vă poate reprezenta atât în faza de urmărire penală cât și în faza de judecată în ceea ce privește un proces penal pentru acest tip de infracțiune.

Cum contest amenda pentru conducere sub influenta alcoolului?

Se formulează o plângere contravențională ce trebuie să fie introdusă la judecătoria de la locul săvârșirii contravenției.

Care este limita concentrației de alcool pentru a fi infracțiune?

Limita concentrației de alcool este de 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (ceea ce înseamna minim 0,80 g/l alcool pur în sânge), peste această limită fapta constituie infracțiune.

Cum pot primi înapoi permisul de conducere?

În cazul în care fapta dumneavoastră este contravenție, introducerea unei plângeri contravenționale suspendă aplicarea măsurii și se poate obține permisul de la poliție până la finalizarea procesului.

Deschide Chat-ul