Avocați Specializați Contestație Executare Silită

Echipa noastră asistă și reprezintă debitorii în faza executării silită. Apărăm drepturile debitorilor în situația în care prin actul de executare acestea sunt vătămate.

Un avocat specializat pe executare silită are întotdeauna o viziune clară și cunoaște cazul în detaliu, întrucât aceste elemente definesc o strategie de succes.

Echipa Blaj Law

Ce Presupune Contestația Executării Silite

Contestația la executare reprezintă mijlocul procedural prin intermediul căruia părțile sau alte persoane interesate se pot adresa instanței competente cu scopul de a obține desfințarea actelor de executare înaintate împotriva lor.

În cazul în care ați primit înștințarea de începere a executării silite puteți introduce contestație la executare.

Ce înseamnă mai exact acest lucru?

În momentul în care executorul judecătoresc trimite actul de începere a executării silite, dumneavoastră aveți dreptul ca în termen de 15 de la momentul luării la cunoștință să vă opuneți celor stabilite în actul de executare.

Pentru introducerea unei contestații la executare sunt necesare următoarele:

 • Stabilirea unei consultații în vedere analizării situației și a actelor pe care le-ați primit.
 • Analiza în concret a actelor prin care se începe executarea silită.
 • Stabilirea unei strategii clare cu privire la modul în care va decurge etapa executării.

Contestația la Executarea Silită

Contestația la executare se poate face pentru contestare titlului executoriu, pentru modalitatea în care se efectuează executarea silită sau pentru alte motive pentru care drepturile dumneavoastră nu sunt respectate.

Astfel, asistarea și reprezentarea de către un avocat este foarte importantă în redactarea contestației la executare.

Ajutorul echipei noastre

Situații și Motive Pentru Care Poate Fi Formulată Contestația la Executarea Silită

Contestația la executare poate fi făcută și atunci când aveți calitatea de creditor.

În aceste situații este foarte posibil să vă aflați în postura în care ați solicitat unui executor judecătoresc începerea executării silite iar acesta refuză să înceapă executarea deși sunt îndeplinite toate condițiile pornirii executării silite.

Există și alte motive pentru care poate fi formulată o contestație la executare însă acestea pot fi foarte ușor analizate în concret raportat la situația în care vă aflați.

Pentru analiza în concret a situației dumnevoastră vă încurajăm să contactați echipa Blaj Law.

Este foarte importantă o analiză în concret fazei de executare silită întrucât de foarte multe ori ne aflăm în situația unei executări silite prescrise sau a unei executări silite perimate.

În aceste situații executarea silită poate fi lipsită de efecte într-un mod foarte avantajos pentru debitor.

Mai mult decât atât, există situații în care întinderea titlului executoriu poate fi contestată.

Contestația la executare reprezintă singurul mijloc procedural prin intermediul căruia debitorul se poate opune executării silite. Nu pierdeți acest drept oferit de lege.

Un aspect foarte important de luat în calcul este termenul în care poate fi formulată contestația la executare. Termenul este de 15 zile din momentul în care debitorul ia la cunoștință de actul trimis de către executorulul judecătoresc.

Pentru mai multe informații despre termenul de executare silită (click aici).

Pentru analiza în concret a actelor ce presupun formularea unei contestații la executarea silită precum și pentru stabilirea unei strategii clare asupra demersurilor ce trebuie urmate puteți contacta un avocat specializat pe executare silită din cadrul echipei Blaj Law.

Contactează-ne

Dacă mai aveți nevoie de ajutor sau aveți alte întrebări cu privire la contestația la executarea silită, ne puteți contacta prin intermediul formularului de mai jos.

  RECENZII

  • ,,Am avut multe experiențe prin instanțe și cu diverși avocați care tratau sau nu cu seriozitate cauzele mele. Am fost foarte surprins când am cunoscut tânăra echipă Blaj-Law. Atâta determinare și implicare nu am mai cunoscut niciodată la avocați. Mi-au tratat cauza ca și cum ar fi fost vorba despre succesul lor personal.”

  • ,,Sunt tânăr și urăsc birocrația. Înființarea unei firme mi se părea un chin, dar avocații de la Blaj-Law au soluționat totul în locul meu simplu și rapid! Mulțumesc și mult succes!”

  • ,,Din păcate, am cunoscut avocații de la Blaj-Law într-unul din cele mai negre momente din viața mea. Un nefericit accident a lăsat urmări grave în viețile noastre și plimbatul pe la avocați și în instanță era ultimul lucru de care aveam nevoie. Am fost bucuroși că ne-au susținut necondiționat și pe lângă profesionalism au dat dovadă de umanitate. Vă mulțumim din suflet.”

  Întrebări Frecvente

  Care sunt costurile pentru introduceerea contestației la executare?

  Introducere contestației la executare presupune în primul rând plata unei taxe de timbru care se stabilește în funcție obiectul contestației, iar în cazul în care obiectul este evaluabil în bani și în funcție de valoarea sumei.

  Onorariu avocat executare silită care se calculeză în mod concret în funcție de complexitatea situației.

  Mai pot apărea costuri în cazul în care se urmărește și suspedarea executării silite.

  Termenul de contestație la executare?

  Termenul de executare silită este de 15 zile din momentul luării la cunoștință.

  Cât timp durează o contestație la executarea silită?

  În funcție de complexitatea cauzei se stabilește termenul în care poate fi soluționată întrega etapă a executării silite.

  Cauți ajutor în legătură cu contestația unei executări silite?

  Haideți să rezolvăm problema! Sunați-ne acum : +40 740 492 998

  +40 740 492 998
   Luni-Sâmbătă 09:00-19:00
  Deschide Chat-ul