Partajul

Echipa de avocați din cadrul Blaj Law oferă asistență și reprezentare în procedura partajului, având experința necesară obținerii unor rezultate favorabile pentru clienții reprezentați.

Tipuri de partaj:

Partajul voluntar – atunci când părțile cad de comun acord asupra modului de împărțire a bunurilor.Unul dintre avocații noștri vă poate reprezenta sau asista în fața notarului, unde se desfășoară procedura.

Procedura în fața notarului este una care implică costuri mai reduse, iar modalitatea în care se stabilește împărțirea este una de comun acord.În urma procedurii se încheie un contract de partaj prin care fiecare dintre părți devine proprietar exclusiv asupra bunurilor ce îi revin.

Partajul judiciar – atunci când părțile nu se înțeleg într-un mod amiabil cu privire la împărțirea bunurilor și se adresează instanței de judecată, care va decide modalitatea în care se vor împărți bunurile în funcție de aportul fiecăruia.

Procedura în fața instanței de judecată presupune formularea și introducerea unei acțiuni în fața instanței de judecată prin care, dumneavoastră, vă exprimați modalitatea în care doriți ca bunurile să fie împărțite.

Un avocat al echipei noastre vă poate asista și reprezenta în această procedură.

Bunurile care fac obiectul partajului sunt bunurile obținute în timpul căsniciei, dacă regimul matrimonial ales este cel al comunității legale de bunuri.

Totuși, există anumite excepții de la această regulă, astfel că nu toate bunurile obținute în timpul căsătoriei sunt susceptibile de a fi împărțite.

Ce trebuie să faceți pentru a porni o acțiune în fața instanței de judecată pentru procedura partajului?

  • Ne trimiteți un e-mail în care ne prezentați situația dumneavoastră sau ne puteți contacta telefonic.
  • Împreună cu unul dintre avocații noștri se stabilește o strategie pentru înaintarea cererii de chemare în judecată.
  • Introducem acțiunea în fața instanței de judecată.

Vă reprezentăm la fiecare termen de judecată în fața intanței.

Cum se împart bunurile prin partaj?

Bunurile se împart în general, în natură, în mod egal. Totuși, în cazul în care puteți face dovada unei contribuții mai mari, puteți obține o cotă mai mare din bunurile comune.

Dacă bunul nu poate să fie împărțit, se va alege cine urmează să păstreze bunul, acesta având obligația de a despăgubi în bani celelalt soț. Există de asemenea și posibilitatea a vinde bunul și de a împărți banii în mod egal, între soți.

CUM SE FACE DOVADA CONTRIBUȚIEI?

În funcție de aportul dumneavoastră la căsnicie, puteți obține o cotă mai mare din bunuri.

Modalitatea în care se poate stabili aportul dumneavoastră este prin dovada achitării unor sume precum credite bancare, implicare în creșterea copiilor, plăți ale cheltuielilor comune efectuate numai de către dumneavoastră pe o perioadă de timp mai lungă.

Deschide Chat-ul