Reorganizare și Insolvență

Echipa noastră de avocați este specializată în ceea ce privește reprezentarea și asistarea în cadrul procedurii de reorganizare și insolvență a unei societăți.

În cazul în care societatea dumnevoastră a ajuns într-o situație în care se impune reorganizarea, echipa noastră vă poate ajuta să întreprindeți acțiunile necesare în vederea îndeplinirii tuturor actelor necesare.

Reorganizarea Firmei

Reorganizarea reprezintă o etapă a procedurii insolvenței, respectiv o consecință firească a acesteia, etapă în care societatea debitoare se poate redresa financiar.

Procedură este instrumentată de către un lichidator sau administrator judiciar desemnat de către un judecător.

Cu alte cuvinte, o societate se află în stare de insolvență atunci când nu mai dispune de fondurile necesare pentru a-și plăti datoriile.

În calitate de societate insolventă, trebuie să știți că puteți cere chiar dumneavoastră deschiderea acestei proceduri, iar principalul efect constă în suspendarea urmăririlor silite inițiate de creditori.

De la acest moment, vă aflați sub protecția instanței, care urmărește ca procedura să se desfășăare în mod legal, conform reglementărilor în vigoare.

Dacă sunteți creditor și aveți de recuperat o datorie de la o firmă despre care ați aflat că este în procedura insolvenței, trebuie să știți că puteți să formulați o cerere de înscriere a creanței dumneavoastră (a sumei de bani cuvenite) la masa credală constituită.

În condițiile în care datoria pe care doriți să o recuperați este născută anterior deschiderii insolvenței, o astfel de cerere trebuie formulată în termenul acordat prin notificarea transmisă de către lichidator, întrucât riscați că pierdeți termene importante.

Pentru o analiză individualizată a situației societății dvs, puteți contacta unul dintre avocații echipei Blaj Law, astfel încât să puteți beneficia de o soluție care se pliază expres pe situația dumeneavoastră.

De asemenea, în condițiile în care întâmpinați dificultăți în ceea ce privește recuperarea unor sume de bani sau datorii de la firme care se află deja în procedura insolvenței, trebuie să cunoașteți că timpul în care acționați, respectiv diligența cu care întreprindeți anumite aspecte vă poate ajuta să vă recuperați debitele.

În concluzie, procedura insolvenței se aplică oricăror societăți?

Procedura se aplică societăților comerciale, regiilor autonome, profesioniștilor, potrivit reglementărilor din Codul Civil, cu excepția celor care exercită profesii liberale, precum și celor pentru care se prevăd dispoziții cu caracter special.

Ce se întâmplă dacă emit facturi pentru societatea debitoare, în timp ce aceasta se află în insolvență? Îmi mai pot recupera aceste sume?

Da. Pentru creanțele născute ulterior deschiderii procedurii insolvenței nu mai trebuie să formulați cerere de înscriere la masa credală, fiind suficientă o cerere de chemare în judecată.

Cine întocmește planul de reorganizare și cum este ajutată o firmă prin acesta?

Planul este întocmit de către lichidatorul judiciar, acesta fiind și cel care gestionează procedura pentru un debitor aflat în insolvență.

Deschide Chat-ul