Termenul de Contestație la Executare

Avocați Specializați Contestare Executare Silită

Cu ajutorul avocaților noștri puteți începe contestația termenului de executare.

Echipa Blaj Law

Contestația la Executare

Este foarte important să cunoașteți termenul în care poate fi contestată o executare silită sau un act al executorului în cazul în care vă aflați într-o astfel de situație.

Termenul general de a introduce o contestație la executare este de 15 zile care curge din momente diferite în funcție de caz. Este foarte important să știți faptul că neintroducerea contestației la executare în termen de 15 zile are ca efect decăderea din dreptul de a contesta executarea silită.

Din ce moment curge termenul de 15 zile pentru introducerea unei contestații la executare?

Termenul de 15 zile curge din momentul în care persoana îndreptățită a luat la cunoștință actul de executare pe care îl contestă.

În cazul în care discutăm despre o proprire, termenul de 15 zile curge din momentul în care ați primit comunicare de proprire.

Este foarte important să consultați un avocat specializat în executare silită în cazul în care doriți să formulați o contestație la executare întrucât există anumite aspecte ce impun o analiză specializată în cauză.

Echipa Blaj Law

Ajutorul echipei noastre

Redactarea Contestației la Executarea Silită

În situația în care ați primit încheierea de încuvințare a executării silite ori somația, termenul de executare silită curge din momentul în care ați luat la cunoștință de primul act de executare sau din momentul în care ați primit încheierea de încuvințare a executării silite.

În cazul în care executarea începe fără emiterea unei somații sau fără încuvințarea executării silite, contestația la executare se poate face și fără a exista unul din aceste două acte.

Contactează-ne

Dacă aveți nevoie de ajutor sau aveți alte întrebări in ceea ce privește termenul de contestație la executare, contactați-ne prin formularul de mai jos sau prin telefon.

  RECENZII

  • ,,Am avut multe experiențe prin instanțe și cu diverși avocați care tratau sau nu cu seriozitate cauzele mele. Am fost foarte surprins când am cunoscut tânăra echipă Blaj-Law. Atâta determinare și implicare nu am mai cunoscut niciodată la avocați. Mi-au tratat cauza ca și cum ar fi fost vorba despre succesul lor personal.”

  • ,,Sunt tânăr și urăsc birocrația. Înființarea unei firme mi se părea un chin, dar avocații de la Blaj-Law au soluționat totul în locul meu simplu și rapid! Mulțumesc și mult succes!”

  • ,,Din păcate, am cunoscut avocații de la Blaj-Law într-unul din cele mai negre momente din viața mea. Un nefericit accident a lăsat urmări grave în viețile noastre și plimbatul pe la avocați și în instanță era ultimul lucru de care aveam nevoie. Am fost bucuroși că ne-au susținut necondiționat și pe lângă profesionalism au dat dovadă de umanitate. Vă mulțumim din suflet.”

  Întrebări Frecvente

  Se poate face contestație la executare silită în cazul în care încheierile executorului judecătoresc nu sunt definitive?

  Da, în cazul în care actele executorului judecătoresc nu sunt definitive se poate face contestație la executare în termen de 15 zile de la momentul comunicării.

  Ce pot face în situația în care sunt necesare lămurirea unor aspecte din încheierea de încuvințare a executării silite?

  În cazul în care este necesară lămurirea, întinderea sau aplicarea titlului executoriu se poate introduce contestație la executare. Contestația la executare se poate face în această situație oricând înăuntrul termenului de prescripție a dreptului de a obține executarea silită.

  Un terț poate introduce contestație la executare?

  În principiu creditorul sau debitorul poate formula contestație la executare, însă și un terț poate introduce contestație la executare.

  În situația în care sunteți un terț față de respectivul raport juridic însă aveți un interes precum pretinderea unui drept de proprietate sau a unui alt drept real asupra bunurilor urmărite, puteți formula și introduce contestație la executare oricând în cursul executării silite, dar nu mai târziu de 15 zile din momentul vânzării sau de la momentul predării silite a bunului.

  Cauți ajutor în ceea ce priveste termenul de contestare la executare?

  Telefon : +40 740 492 998

  +40 740 492 998
   Luni-Sâmbătă 09:00-19:00
  Deschide Chat-ul