Protest 8 iulie București: ‘Fără haos în legislația fiscală’ – manifestație în Piața Victoriei

Blog

Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR) inițiază o acțiune de protest în zona centrală a Capitalei, sub denumirea „Fără haos în legislația fiscală”. Această manifestație are ca scop evidențierea provocărilor pe care le întâmpină sectorul economic românesc, generate de fluctuațiile frecvente în cadrul legislativ și fiscal. Prin intermediul protestului din 8 iulie, PACR dorește să aducă în atenția publicului și a autorităților efectele negative ale lipsei de predictibilitate în domeniul reglementărilor financiare asupra mediului de afaceri din România.

PACR a emis un comunicat explicând motivele protestului: „Suntem la un punct de cotitură pentru viitorul economic al României. Abuzurile legislative și măsurile fiscale opresive afectează profund fiecare antreprenor, economist, contabil și contribuabil din această țară. În ultimele luni, am fost martorii unei avalanșe de modificări legislative, care apar în medie la fiecare două zile lucrătoare.

Protest 8 iulie – 3000 de persoane așteptate

Organizatorii estimează o participare de aproximativ 3.000 de persoane la protestul din 8 iulie din Piața Victoriei. Acțiuni similare sunt planificate în alte orașe precum Timișoara, Oradea, Iași și Bistrița.

Reprezentanții PACR au declarat: „Nu vom renunța la protest chiar dacă s-a reușit deschiderea unui dialog cu reprezentanții Guvernului. La ora 9:00, o delegație va intra la discuții cu reprezentanții premierului, iar la 12:30 cu cei ai delegației de la Ministerul Finanțelor, dar protestul va continua.

PACR consideră deschiderea unui canal de dialog cu autoritățile ca fiind un prim rezultat al acestei inițiative. Ligia Mădălina Zgubea, cofondator PACR, a declarat: „Într-un mediu economic atât de instabil, este esențial să creăm canale de comunicare directe și eficiente cu autoritățile. Deschiderea dialogului cu reprezentanții Prim-ministrului și ai Ministerului Finanțelor Publice reprezintă un prim pas crucial pentru stabilitatea și predictibilitatea legislativă de care avem nevoie.

Organizatorii încurajează o participare numeroasă la manifestație, considerând-o un moment important pentru viitorul economic al țării.