Avocat Litigii Asigurări Cluj | Consultanță Juridică pentru Asigurări

Cu sediul principal în Cluj-Napoca, cabinetul de avocatură Blaj Law oferă servicii de avocatură și consultanță juridică pentru societăți de asigurare și pentru persoanele asigurate. Indiferent de tipul de asigurare – obligatorie sau facultativă – și indiferent de domeniul de acoperire – vehicule, locuințe, sănătate sau viață – echipa noastră oferă asistență și consiliere în toate aspectele legate de dreptul asigurărilor.

Servicii de avocatură în Cluj-Napoca Cum te putem ajuta?

Oferim servicii juridice complete pentru domeniul asigurărilor pentru a te ajuta să soluționezi litigiile în cel mai eficient mod posibil. Te putem ajuta pe parcursul întregului proces prin servicii precum:

Examinarea drepturilor și obligațiilor din cadrul contractului de asigurare;

Recuperarea prejudiciilor apărute de pe urma nerespectării obligațiilor asigurătorului;

Întocmirea de analize și redactare de opinii juridice cu privire la aspectele ce privesc strategia de recuperare a prejudiciilor suferite în urma evenimentului asigurat;

Asistarea și reprezentarea asiguraților în litigiile acoperite de asigurări, inclusiv în litigii având ca obiect anularea clauzelor abuzive din contractele de asigurare;

Consultanță privind întocmirea dosarului de daună;

Transferul portofoliilor de asigurări și reasigurări;

Asistență la redactarea notificărilor de avizare a daunei și a cererilor de despăgubire;

Revizuirea și consilierea societăților de asigurare cu privire la formularea politicilor firmei;

Contestarea evaluării făcute de asigurător;

Analizarea problemelor de conformitate cu legislația și reglementările care guvernează asiguratorii, firmele și reprezentanții;

Consultanță acordată asiguraților pe toată durata procedurii de instrumentare a dosarului de daună către asigurător;

Asistență și reprezentare în procedura de instrumentare a dosarului de daună de către Fondul de Garantare a Asiguraților, în cazul în care asigurătorul intră în stare de insolvență;

Formulare cerere de înscriere la masa credală a asiguratorului aflat în faliment în scopul recuperării prejudiciilor suferite de asigurați, care nu pot fi recuperate de la Fondul de Garantare a Asiguraților.

Discută cu un avocat din Cluj specializat în dreptul asigurărilor chiar astăzi.

Introdu datele de contact, trimite formularul și află cum te putem ajuta.

  Nume*

  Telefon*

  Când ai nevoie de consultanță juridică pentru domeniul asigurărilor?

  Litigiile apar adesea după ce o companie de asigurări refuză să dea curs unei cereri de despăgubiri, de multe ori fără un motiv sau o explicație legitimă, atunci când se oferă o sumă de decontare considerată nerezonabilă sau o sumă diminuată în mod abuziv, ori când asiguratul nu răspunde la cererea de despăgubire în termenul legal.

  Indiferent de natura asigurării, pregătirea și întocmirea documentelor reprezintă o etapă care nu poate fi neglijată, cu atât mai mult cât acestea diferă de la un caz la altul. Avocații din echipa Blaj Law vă pot acorda asistență juridică și reprezentare pe toată durata procedurii de instrumentare a dosarului de daună, de la notificarea asiguratorului despre producerea riscului asigurat, până la formularea cererii de despăgubire, inclusiv în aspectele ce țin de contestarea evaluărilor făcute de asigurători – care de multe ori sunt mult inferioare valorii reale a pagubelor produse sau nu se raportează la dimensiunea reală prejudiciilor de ordin moral cauzate de eveniment.

  Modul nostru de lucru

  Am făcut procesul de colaborare cât mai simplu pentru tine. Indiferent de specificul cazului te ajutăm să înțelegi tot ce trebuie să știi înainte de a începe colaborarea.

  Doar descrie-ne cazul tău iar echipa noastră, te va ajuta să înțelegi opțiunile de care dispui înainte de a începe colaborarea cu un avocat. Explorează procesul nostru de lucru în 3 pași, mai jos.

  1

  Descrie-ne cazul tău

  Explică-ne situația juridică cu care te confrunți sau adresează-ne o întrebare. În cazul în care este necesar, atașează documentele pe care le consideri importante.

  2

  Îți explicăm opțiunile

  Analizăm și înțelegem circumstanțele specifice cazul tău, iar ulterior, îți explicăm în termeni simpli opțiunile de care dispui.

  3

  Începem colaborarea

  Poți sta liniștit știind că noi ne vom ocupa de tot ceea ce este nevoie, păstrând constant legătura cu tine.

  Nesigur? Vezi ce spun și alți clienți despre experiența lor cu cabinetul de avocatură Blaj Law

  Strada Nicolae Balcescu 25, Cluj-Napoca

  Discută cu un avocat în Cluj-Napoca

  Obține o consultație inițială cu un avocat din Cluj Napoca, fără obligații.
  Doar completează formularul de mai jos, dă-ne câteva detalii despre cazul tău iar un membru al echipei Blaj Law te va contacta în maxim 48 de ore.

   Nume și prenume*

   Număr de telefon*

   E-mail*

   Selectează serviciu avocatură*

   Dă-ne câteva detalii despre cazul tău (opțional)

   Încarcă fișiere relevante (opțional)

   Întrebări frecvente

   Explorează mai jos răspunsurile la cele mai comune întrebări primite de cabinetul de avocatură din Cluj.

   Ce servicii juridice oferă Blaj Law în domeniul asigurărilor?
   Echipa noastră de avocați oferă o gamă completă de servicii de avocatură precum examinarea drepturilor și obligațiilor din contractele de asigurare, consultanță în privința dosarelor de daună, asistență în redactarea notificărilor și cererilor de despăgubire, contestarea evaluărilor făcute de asigurători, reprezentare în litigii acoperite de asigurări, consultanță pentru societățile de asigurare în formularea politicilor firmei, analiză a conformității cu legislația și reglementările, asistență în procedura de instrumentare a dosarului de daună de către Fondul de Garantare a Asiguraților, și multe altele.
   Când ar trebui să solicit serviciile unui avocat specializat în dreptul asigurărilor?
   Este recomandat să consulți un avocat specializat în dreptul asigurărilor în următoarele situații: când o companie de asigurări refuză să acorde despăgubiri, când suma de decontare oferită este considerată nerezonabilă sau diminuată abuziv, când trebuie să completezi dosarul de daună, sau când trebuie să contesti evaluările făcute de asigurători. De asemenea, un avocat specializat în acest domeniu poate fi util în cazurile în care asigurătorul intră în stare de insolvență sau în litigiile care implică anularea clauzelor abuzive din contractele de asigurare.
   Cât timp durează rezolvarea unui litigiu în domeniul asigurărilor?
   Durata rezolvării unui litigiu în domeniul asigurărilor poate varia în funcție de complexitatea cazului și de circumstanțe. Unele cazuri pot fi rezolvate într-un timp relativ scurt, în timp ce altele pot dura mai mult timp, mai ales în cazurile care implică litigii și procese judiciare.
   Care este procesul de lucru al colaborării cu Blaj Law?
   Obține consultanță juridică pentru domeniul asigurărilor în doar 3 pași simpli. Contactează-ne prin intermediul formularului de contact, și descrie-ne problema ta. Echipa noastră va reveni către tine în cel mai scurt timp cu prezentarea opțiunilor de care dispui. Ulterior, tu decizi dacă vrei să începi o colaborare în baza opțiunilor propuse.
   Care sunt tarifele pentru serviciile juridice oferite de Blaj Law?
   Onorariile pentru serviciile noastre de consultanță juridică în Cluj-Napoca variază în funcție de natura și complexitatea cazului. Echipa noastră va furniza o estimare detaliată a costurilor în urma consultației inițiale, astfel încât să puteți lua o decizie informată.
   Ce este un avocat specializat în dreptul asigurărilor?
   Un avocat specializat în dreptul asigurărilor este un profesionist juridic cu expertiză în legislația și practicile referitoare la domeniul asigurărilor. Acesta oferă asistență juridică clienților în probleme legate de asigurări, inclusiv înțelegerea și interpretarea polițelor de asigurare, eventuale negocieri cu companiile de asigurare, evaluarea acoperirii și reclamațiilor, precum și reprezentarea clienților în litigii legate de asigurări.
   Există posibilitatea unui acord de plată flexibil în colaborarea cu Blaj Law?
   Înțelegem că fiecare caz este unic, iar situațiile financiare pot varia. Întotdeauna discutăm deschis despre opțiunile de plată și putem lua în considerare un acord de plată flexibil, în funcție de circumstanțe specifice ale fiecărui caz.
   Cum pot obține mai multe informații despre drepturile mele legate de cazul meu?
   Solicită o consultație inițială cu un avocat și descrie-ne cazul tău. Ulterior un reprezentant al companiei noastre îți va explica opțiunile juridice de care dispui. De asemenea, Blaj Law oferă o varietate de ghiduri, resurse și articole pentru a te ajuta să rămâi informat, în ton cu noile schimbări din legislație.
   Am o întrebare care nu este pe această listă. Cu cine discut?
   Tot ce trebuie să faci e să ne trimiți un mesaj sau să ne contactezi telefonic la +40 740 492 998. De asemenea, poți chiar să ne faci o vizită la biroul de avocatură din Cluj-Napoca, str. Nicolae Bălcescu, nr. 25.