Avocat Imobiliare Cluj

Vă asistam în fiecare etapă, începând cu analiza juridică a unui teren pe care urmează să se construiască ori a unui imobil ce urmează a fi achiziționat sau închiriat

Asistență juridică în domeniul dreptului imobiliar

Într-o piață imobiliară solicitantă, tranzacțiile imobiliare au un impact tot mai puternic asupra afacerilor societăților comerciale, dar și asupra cumpărătorilor persoane fizice care sunt supuși unor riscuri tot mai ridicate.

 

Echipa de avocați Blaj Law oferă consultanță juridică în evaluarea riscurilor la momentul negocierii și încheierii unei tranzacții imobiliare, din perspectiva situației juridice a imobilelor, precum și din perspectiva oportunităților de investiție, consultanță concretizată într-un raport de due diligence.

 

Este important sa solicitați ajutorul unui avocat pentru o analiză completă a situației juridice a proprietății, cât și pentru consultanță juridică la negocierea, redactarea și încheierea contractelor necesare unei tranzacții imobiliare, pentru a evita situații ce țin de vicii ascunse și riscurile ce pot decurge din încheierea unei astfel de tranzacții.

 

O verificare corespunzătoare înainte de realizarea achiziției presupune, în linii mari, cercetarea registrelor de publicitate imobiliară pentru a te asigura că imobilul este intabulat și nu există litigii cu privire la acesta, dar și parcurgerea procedurilor administrative care să ateste că impozitul este plătit și nu există datorii.

 

Ulterior securizării investiției, un avocat poate veni în sprijinul tău cu analiza și oportunitatea efectuării investiției imobiliare raportat la criterii precum zona în care se află, reglementările urbanistice, metodele de finanțare sau alte aspecte fiscale.

 

Un avocat din echipa Blaj Law vă poate asista inclusiv în proceduri ce implică:
• redactare contracte de închiriere a imobilelor, contracte de vânzare și antecontracte/contracte de promisiune de vânzare;
• asistare la încheierea contractului final de vânzare la notar;
• asistare la încheierea contractelor de credit bancar;
• consiliere cu privire la achiziții imobiliare prin leasing imobiliar pentru persoane fizice, respectiv persoane juridice;
• asistare în proiecte de investiții publice sau private în proiecte de infrastructură;

Ai nevoie de acest serviciu? Programează o consultație în mai puțin de 3 minute.

Completează formularul de contact, descrie-ne problema ta în câteva cuvinte iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp.

Descrie-ne cazul tău

Explică-ne situația juridică cu care te confrunți sau adresează-ne o întrebare. În cazul în care este necesar, atașează documentele pe care le consideri importante.

Îți explicăm opțiunile

Analizăm și înțelegem circumstanțele specifice cazul tău, iar ulterior, îți explicăm în termeni simpli opțiunile de care dispui.

Începem colaborarea

Poți sta liniștit știind că noi ne vom ocupa de tot ceea ce este nevoie, păstrând constant legătura cu tine.

Vezi ce spun și alți clienți despre experiența lor cu Blaj Law:

Strada Nicolae Balcescu 25, Cluj-Napoca