Asistență cu privire la accize și antrepozite fiscale

Accizele sunt considerate taxe speciale de consum care se datorează bugetului de stat pentru producție și import, dar și pentru desfacerea anumitor categorii de produse provenite din țară și din import.

Accizele sunt aplicabile unui număr limitat de bunuri și servicii, acestea reprezentând cote fixe sau procentuale, prestabilite prin lege, care se adaugă și sunt cuprinse în prețul de livrare, vânzare sau import ale unor produse precum: băuturi alcoolice, tutun, parfumuri, bijuterii din aur și/sau din platină, cafea, confecții din blănuri naturale, arme etc.

Antrepozitul fiscal este locul în care produsele accizabile sunt fabricate, transformate, deţinute, primite sau expediate în regim suspensiv de accize de către antrepozitarul autorizat în cadrul activităţii sale, în condițiile prevăzute de lege.

Dacă te afli în situația în care trebuie să plătești accize sau în situația în care dorești consultanță privind regimul fiscal de tipul antrepozitului fiscal, echipa noastră de avocați specializați în drept fiscal îți poate asigura consultanță în crearea unei strategii oportune pentru societatea ta.

Vezi și alte servicii

Proprietate intelectuală

Ce este proprietatea intelectuală? Dreptul proprietății intelectuale reprezintă un domeniu ce presupune, în primul rând, acordarea unei consultanțe specializate cu...

citește mai mult