HORECA 

A vendéglátóipar, a HORECA (szállodák, éttermek, kávézók) sem mentesül az akadályoktól, amelyek akár az ügyfelekkel, akár az alkalmazottakkal, akár a hatóságokkal szemben merülnek fel a működéshez szükséges engedélyek tekintetében. Ezért jogi szakértői tanácsadást nyújtunk a következő témákban:

A működési engedélyezési eljárások.

A HORECA szektorban (szállodák, éttermek, kávézók) folytatott tevékenység megkezdése előtt elengedhetetlen bizonyos dokumentumok, nevezetesen engedélyek, engedélyek és szerződések beszerzése és elkészítése. Önnel együtt végigvesszük azokat a lépéseket, amelyek egy sikeres vállalkozás megvalósításához vezetnek, egy olyan stratégia alapján, amely ezeket az előzetes eljárásokat racionalizálja.

Az e területen végzett tevékenység végzéséhez szükséges dokumentumok közé tartoznak:

 • Működési engedély
 • Állatorvosi nyilvántartási okmány
 • DSP (Közegészségügyi Hivatal) egészségügyi engedélye
 • ISU tűzmegelőzési és tűzoltási engedély
 • a környezetvédelmi hatóság engedélye
 • A városháza működési engedélye és nyitvatartási idő
 • A helyszín besorolásáról szóló igazolás az Idegenforgalmi Minisztériumtól
 • Szerződés egy foglalkozás-egészségügyi rendelővel
 • Szerződés biztonsági és védelmi szolgáltató céggel
 • Szerződés egy szennyvízkezelő vállalattal
 • Szerződés kártevőirtó céggel
 • Szerződés a víz-, csatorna-, villany- és gázszolgáltatókkal.
 • Szerződés az áruk megfelelőségi tanúsítványait kiállító szállítóval
 • Segítségnyújtás a beszállítókkal való tárgyalásokhoz és szerződésszerkesztéshez.

A beszállítói szerződések nélkülözhetetlenek az üzleti életben. A tárgyalások szerződéskötést megelőző szakasza magában foglalja a jövőbeli szerződés lényeges elemeiről való megegyezést. Segítünk Önnek a szerződéskötést megelőző megbeszélésekben, ahol a felek közötti jövőbeli kapcsolat kialakítása történik, hogy az Ön érdekei védve legyenek.

A szállítási szerződés olyan szerződés, amelyben az egyik fél, az úgynevezett szállító, vállalja, hogy a szerződés megkötését követően egy vagy több alkalommal vagy folyamatosan meghatározott mennyiségű áru tulajdonjogát átruházza és leszállítja, vagy a szerződés megkötését követően egy vagy több alkalommal vagy folyamatosan bizonyos szolgáltatásokat nyújt, a másik fél, az úgynevezett címzett pedig vállalja, hogy átveszi az árut vagy a szolgáltatást, és megfizet érte.

Segítségnyújtás vissza nem térítendő pénzeszközök megszerzéséhez az üzletfejlesztés támogatására.

A vissza nem térítendő pénzeszközök megszerzéséhez szükséges dokumentumok előkészítése olyan szakasz, amely időt és figyelmet igényel. Ha időt szeretne megtakarítani, ugyanakkor biztos akar lenni abban, hogy a dokumentáció hibátlanul készül el, segítünk Önnek végigmenni az ilyen megközelítés minden lépésén.

Egy vállalkozás működtetése emberi, technikai és pénzügyi erőforrásokat igényel. Vállalkozásának fejlesztéséhez optimális megoldás lehet az is, ha különböző tevékenységi területek támogatására pénzeszközökhöz jut. Segítünk Önnek meghatározni a vállalkozása számára legmegfelelőbb programot, függetlenül attól, hogy mióta van a piacon, miközben ellenőrizzük a támogathatósági feltételeket.

Képviselet munkavédelmi perekben.

A munkajog és a társadalombiztosítási jog számos olyan kérdést érint, amellyel mind a munkavállalók, mind a munkáltatók szembesülnek.

A munkavédelem általános szabályai közé tartoznak a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzésére vonatkozó általános elvek, valamint az alkalmazásukra vonatkozó általános iránymutatások. Céljuk, hogy a munkavállalók és képviselőik tájékoztatása, konzultációja és bevonása révén kiküszöböljék vagy csökkentsék a munkahelyi balesetek vagy megbetegedések kockázati tényezőit, amelyek a munkarendszer egyes elemeire jellemzően a munkarendszerben léteznek.

Tapasztalatainkat átadjuk Önnek, és aktívan részt veszünk a munkaviszonyokat jellemző dokumentumok, valamint a munkavédelem alkalmazására vonatkozó általános irányelvek kidolgozásában.

Ha olyan helyzetbe kerül, amelyben a munkavédelmet nem tartották tiszteletben, és a vitában képviselőre van szüksége, csapatunk kész támogatni Önt a teljes folyamat során.

A jogsértések és a tevékenység felfüggesztése elleni fellebbezés.

Az ANPC-nek jogában áll tematikus ellenőrzéseket kezdeményezni, a fogyasztók felkérése nélkül, bizonyos szabálytalanságok feltárása és szankcionálása érdekében.

Az ANPC által végzett ellenőrzések bizonyos szabálytalanságok feltárása esetén a gazdasági szereplők szankcionálásához vezethetnek. Céljuk a szolgáltatások és termékek megfelelőségének és a fogyasztóvédelmi előírások betartásának biztosítása.

Ha Ön úgy véli, hogy az ANPC csapata által kiszabott szankció nem jogszerű, 15 napon belül fellebbezhet, és panaszt nyújthat be ahhoz a bírósághoz, amelynek körzetében a szabálysértést elkövették.

Lásd más szolgáltatások

Fogyasztóvédelem 

Az emberek fogyasztóként rendszeresen úgy lépnek jogviszonyba, hogy nincsenek tisztában azzal, milyen jogorvoslati lehetőségek állnak rendelkezésükre, ha a...

bővebben

Szellemi tulajdon

A szellemi tulajdonjog olyan terület, amely elsősorban a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogviták esetén a törvény által biztosított védelemmel kapcsolatos...

bővebben

Műhiba 

Az egyes szakmák, különösen az orvosi szakmák gyakorlására vonatkozó magatartási szabályok be nem tartása peres eljáráshoz vezethet, amelynek célja a szakember...

bővebben