Dreptul imigrării

Asigurăm consultanță și reprezentare în tot ceea ce ține de imigrare în România –  intrarea și șederea legală a cetățenilor străini pe teritoriul României. În orice situație, pentru a fi în legalitate, un cetățean străin va trebui să parcurgă mai mulți pași costisitori din perspectiva timpului. Informarea temeinică privind legislația, obținerea documentelor necesare și relaționarea cu autoritățile competente pot deveni adevărate provocări atât pentru cetățenii străini, cât și pentru companiile care doresc să aducă forță de muncă străină în România – motiv pentru care recomandăm apelarea la un avocat specializat în imigrări din Cluj.

Printre serviciile oferite de echipa noastră se numără:

Întocmirea și depunerea dosarelor la Inspectoratul General/Județean pentru Imigrări pentru obținerea avizului de muncă sau a permiselor de ședere.

Obținem și depunem documentele necesare în vederea dobândirii dreptului de ședere și a avizului de muncă pe teritoriul României pentru cetățenii străini.

Obținerea avizului de muncă pentru cetățenii străini este o condiție necesară pentru a lucra în România. Acesta se acordă de către autoritățile române de imigrare la cererea angajatorului. În baza avizului de muncă, se va obține apoi permisul de ședere care va asigura legalitatea șederii cetățeanului străin pe teritoriul României.

Există mai multe tipuri de avize de muncă în funcție de tipul de activitate desfășurată – aviz de muncă pentru lucrător permanent, pentru lucrător înalt calificat/specialist, sezonier, detașat, lucrător ICT, au-pair, stagiar sau transfrontalier. Oricare dintre acestea garantează dreptul cetățeanului străin de a lucra pentru compania care obține avizul, pe poziția specificată corespunzătoare unui cod COR.

Pentru obținerea unuia dintre aceste avize va fi nevoie să se îndeplinească anumite condiții și să se depună o serie de documente. Echipa noastră de avocați experimentați în dreptul imigrării va simplifica procedurile pentru angajatorii care doresc să aducă în România forță de muncă străină, îndeplinind toate formalitățile necesare.

Asistență juridică și reprezentare în fața Inspectoratului General sau Județean pentru Imigrări sau în fața consulatelor sau ambasadelor României.

Asigurăm asistența juridică și reprezentarea de care ai nevoie în fața autorităților competente în materia imigrării.

Situațiile în care cetățenii altor state aleg să se mute în România pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă sau sunt nevoiți din cauza unor contexte nefavorabile să își părăsească propria țară și să ceară azil în România sunt din ce în ce mai frecvente.

Dacă ai nevoie să ți se ofere o anumită protecție din partea Statului român, să formulezi o cerere de solicitare azil sau dorești doar eliberarea unei vize de studiu sau de muncă, echipa noastră este pregătită să te asiste în orice demers.

Sprijin în procedurile de reînnoire și prelungire a dreptului de ședere.

Străinilor care au intrat în România în baza unei vize de lungă ședere li se poate prelungi dreptul de ședere temporară, în situația în care vor să petreacă mai mult timp pe teritoriul țării noastre.

Străinilor care au intrat în România în baza unei vize de lungă şedere, precum şi celor care sunt exceptaţi de la obligativitatea obţinerii vizei de lungă şedere li se poate prelungi dreptul de şedere temporară de către Oficiul Român pentru Imigrări sau de formaţiunile sale teritoriale.

Cererile de prelungire a dreptului de şedere temporară se depun personal de către solicitanţi, cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea termenului pentru care li s-a aprobat şederea, la formaţiunile teritoriale ale Oficiului Român pentru Imigrări de la locul de reşedinţă.

Toate aceste proceduri sunt mai puțin accesibile, mai ales pentru un străin, motiv pentru care îți vom asigura sprijinul pentru toate demersurile necesare reînnoirii dreptului de ședere în România.

Contestarea în instanță a deciziilor și măsurilor dispuse de autorități.

Dacă întâmpinați refuzuri din partea autorităților competente în materia emigrării, precum refuzul de a acorda viza sau de a prelungi dreptul de ședere, echipa noastră îți asigură asistare pentru contestarea acestora. Procedura de contestare se va realiza în fața instanței potrivit legislației naționale.

Vom evalua situația ta, urmând să elaborăm o strategie și să te reprezentăm în fața instanței.

Asistență juridică generală privind dreptul imigrării.

Dreptul imigrării este un domeniu vast care poate acoperi o gamă largă de probleme legale și situații juridice. Oferim în acest context consultanță juridică pentru imigrarea în România, obținerea cetățeniei române, reîntregirea familiei, probleme de deportare și interdicții, azil politic și aplicații ale drepturilor omului sau afaceri transfrontaliere.

Vom evalua situația ta concretă și îți vom oferi apoi opinia noastră legală din perspectiva regulilor și a reglementărilor incidente domeniului imigrării, și al imigrării în afaceri.

Vezi și alte servicii