HORECA
Industria ospitalității, HORECA (Hoteluri, Restaurante, Cafenele), nu este scutită de piedici apărute fie în relațiile cu clienții, fie cu angajații sau cu autoritățile publice, cu privire la autorizațiile necesare pentru funcționare. Prin urmare, avocații noștri vă oferă consultanță juridică de specialitate cu privire la:
Demersurile privind autorizarea funcționării.
Anterior începerii activității în domeniul HORECA (Hoteluri, Restaurante, Cafenele) este vitală obținerea și întocmirea unor acte, mai exact autorizații, avize și contracte. Împreună cu tine vom parcurge toate etapele care vor conduce către materializarea unei afaceri de succes, având la bază o strategie care să eficientizeze aceste proceduri prealabile.
Printre actele necesare desfășurării unei activități în acest domeniu se numără:
- Autorizația de funcționare
- Documentul de înregistrare sanitar-veterinară
- Autorizație sanitară DSP (Direcția de Sănătate Publică)
- Aviz ISU de prevenire și stingere a incendiilor
- Autorizație de la autoritatea privind Protecția Mediului
- Autorizație de funcționare de la primărie și orarul de funcționare
- Certificat de clasificare a locației de la Ministerul Turismului
- Contract cu un cabinet de Medicina Muncii
- Contract cu firma de servicii de pază și protecție
- Contract cu firma de salubritate
- Contract cu firma de deratizare
- Contract cu furnizorii de apă, canalizare, electricitate, gaz
- Contract cu furnizorul care va elibera certificate de conformitate a mărfurilor
Asistență în negocierea și redactarea contractelor cu furnizori.
Contractele de furnizare sunt esențiale în desfășurarea activităților comerciale. Faza precontractuală a negocierilor include ajungerea la un acord asupra elementelor esențiale ale viitorului contract. Te putem asista la discuțiile prealabile în cadrul cărora se stabilesc viitoarele raporturi dintre părți astfel încât să îți fie protejate interesele.
Contractul de furnizare reprezintă contractul prin care o parte, denumită furnizor, se obligă să transmită proprietatea asupra unei cantităţi determinate de bunuri şi să le predea, la unul sau mai multe termene ulterioare încheierii contractului ori în mod continuu, sau să presteze anumite servicii la unul sau mai multe termene ulterioare ori în mod continuu, iar cealaltă parte, denumită beneficiar, se obligă să preia bunurile sau să primească prestarea serviciilor şi să plătească preţul lor.
Asistență în obținerea unor fonduri nerambursabile pentru sprijinirea dezvoltării afacerii.
Pregătirea documentelor pentru obținerea unor fonduri nerambursabile reprezintă o etapă care necesită timp și atenție. Dacă îți dorești să economisești timp, dar și să te asiguri că documentația este întocmită fără erori, te ajutăm să parcurgi toate etapele unui astfel de demers.
Desfășurarea unei afaceri presupune utilizarea de resurse umane, tehnice și financiare. O soluție optimă în vederea dezvoltării afacerii tale poate consta și în accesarea unor fonduri menite să sprijine domenii de activitate diversificate. Te ajutăm să identifici cel mai potrivit program pentru afacerea ta, indiferent de vechimea acesteia pe piață, verificând totodată îndeplinirea condițiilor de eligibilitate.
Reprezentarea în litigii privind protecția muncii.
Dreptul muncii și securității sociale implică o varietate de probleme cu care se confruntă atât angajații, cât și angajatorii.
Normele generale de protecție a muncii cuprind principii generale de prevenire a accidentelor de muncă și bolilor profesionale, precum și direcțiile generale de aplicare ale acestora. Scopul lor este de a elimina sau diminua factorii de risc, de accidentare sau îmbolnăvire profesională existenți în sistemul de muncă, proprii fiecărei componente ale acestuia, informarea, consultarea și participarea angajaților și a reprezentanților acestora.
Noi îți punem la dispoziție experiența acumulată și ne implicăm activ în elaborarea documentelor ce caracterizează raporturile de muncă, dar și în redactarea direcțiilor generale de aplicare a protecției muncii.
Totodată, dacă te regăsești în situația în care protecția muncii nu a fost respectată și ai nevoie de un reprezentant în cadrul litigiului, echipa noastră este pregătită să îți asigure sprijin pe tot parcursul procesului.
Contestarea contravențiilor și a suspendării activității.
ANPC are dreptul de a iniția controale tematice, fără sesizarea vreunui consumator, în scopul identificării și sancționării anumitor nereguli.
Controalele efectuate de către cei de la ANPC se pot finaliza cu sancționarea operatorilor economici în cazul în care se descoperă anumite nereguli. Scopul acestora este de a asigura conformitatea serviciilor și a produselor și respectarea reglementărilor din domeniul protecției consumatorului.
În cazul în care consideri că sancțiunea aplicată de către echipa ANPC nu este una legală, poți ataca în termen de 15 zile procesul-verbal cu o plângere care trebuie adresată judecătoriei în a cărei circumscripție a fost săvârșită fapta calificată de organul de control ca fiind contravenție.