Divorț

Obținerea divorțului la notar ori pe cale administrativă presupune ca soții să nu aibă copii minori, născuţi din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptaţi.

În cazul în care soții au copii minori, conform legii, divorțul se poate constata și de către notarul public dacă soții se înțeleg asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorţ, modul de exercitare a autorităţii părinteşti asupra copiilor minori, stabilirea locuinţei copiilor și modul în care părintele separat va păstra legăturile personale cu aceștia. În plus, la momentul divorțului, soții vor trebui să se înțeleagă cu privire la cheltuielile necesare pentru creşterea, educația şi pregătirea profesională a copiilor.

În măsura în care între soți există anumite aspecte asupra cărora nu se poate conveni de comun acord, oricare dintre aceștia se poate adresa instanței de judecată.

Divorțul produce efecte și asupra bunurilor soților, astfel, procedura de partaj poate fi realizată în cadrul aceluiași proces sau se poate realiza ulterior, printr-un proces distinct. Partajul reprezintă împărțirea bunurilor familiei, iar în cadrul acestei proceduri fiecare soț trebuie să dovedească modalitatea în care a contribuit la viața familială și aportul, atât sub formă de bani, cât și în natură. Un avocat specializat în dreptul familiei vă poate oferi sfaturi legale și asistență profesională pentru a vă proteja interesele și a vă ghida prin procesul de divorț.

Vezi și alte servicii

Proprietate intelectuală

Ce este proprietatea intelectuală? Dreptul proprietății intelectuale reprezintă un domeniu ce presupune, în primul rând, acordarea unei consultanțe specializate cu...

citește mai mult