Jogalkotási útmutatók

Fedezze fel a Blaj Law forrásgyűjteményét, és szerezzen aktuális, mindenki számára érthetően megírt információkat.

További információra van szüksége?

Küldje el kérdését a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül, és csapatunk a lehető leghamarabb válaszol.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok időpontot egyeztetni egy konzultációra?
A konzultáció időpontjának egyeztetéséhez hívjon minket a weboldalunkon található telefonszámon, vagy lépjen kapcsolatba velünk a WhatsAppon vagy a Facebook Messengeren. A megbeszélés során személyes vagy, ha lehetséges, online találkozót szervezünk.
Milyen dokumentumokat kell magammal vinnem az első konzultációra?
A konkrét helyzettől függően az irodába jöhet az összes olyan dokumentummal, amelyet fontosnak tart, és ha további dokumentumokra van szükség, tájékoztatjuk Önt, hogy melyek azok.
Kínálnak telefonos tanácsadást?
Általános tájékoztatást adunk az Ön helyzetéről, majd a bonyolultságtól függően egy megbeszélésen további részleteket ismertetünk.
Képviselhetnek, ha külföldön élek?
Igen, ebben az esetben minden formaság online intézhető, és mi képviseljük Önt a bíróságok, hatóságok vagy más személyek előtt.
Vészhelyzet esetén kapcsolatba léphetek Önnel?
Vészhelyzet esetén munkaidőn kívül is felveheti velünk a kapcsolatot, akár a +40 740 492 998-as telefonszámon, akár a WhatsAppon vagy a Facebook Messengeren.
Az általuk továbbított információk bizalmasak?
A Blaj Law csapattagjainak nyújtott minden információ bizalmas.
Szükség van-e fizikai jelenlétre a jogi segítségnyújtási szerződés aláírásához?
Nem. Ezt Ön aláírhatja és elektronikusan is benyújthatja.
Mennyi ideig tart egy ügy rendezése?
Az egyes helyzetek sajátosságaitól és összetettségétől függően becsüljük meg, hogy mennyi időt vehet igénybe.
Lerövidíthető-e az ügy rendezésének határideje?
Ha egy ügy megoldása meghaladja az ésszerű határidőt, a késedelem ellen fellebbezhetünk.
Hogyan határozza meg a követendő stratégiát?
Az első lépés az összes rendelkezésre álló dokumentum elemzése, majd ismertetjük Önnel a lehetőségeket, és Önnel együtt meghatározzuk a leghatékonyabb stratégiát.
Milyen költségei vannak egy tárgyalásnak?
A per fő költségei a bélyegilleték és az ügyvédi költségek. Az egyes helyzetektől függően megmondjuk, hogy milyen további költségek merülnek fel.
Hogyan számítják ki a bélyegilletéket?
A bírósági illeték a bíróságok által nyújtott szolgáltatásokért fizetendő díj, amelyet – a törvényben meghatározott kivételekkel – attól függően, hogy a tárgy pénzben értékelhető-e vagy sem, eltérően határoznak meg. Az Ön jogvitájától függően kiszámítjuk a bélyegilletéket.
Kaphatok költségmentességet?
Igen, az Ön személyes helyzetétől és attól függően, hogy teljesülnek-e a GEO 51/2008 feltételei, de mi mindig meg tudjuk mondani, hogy ez vonatkozik-e Önre.
Mi az az ügyeleti szerződés?
A határozatlan idejű szerződés magában foglalja az Ön támogatását a vállalkozásában vagy a projektekben, amelyekben részt vesz, a kezdetektől fogva és azok teljes időtartama alatt, minden olyan helyzetben, amely speciális jogi tanácsadást igényel.
A támogatáshoz a kezdetektől fogva be kell mutatnom mindent, amit a projektem tartalmazni fog?
Amennyire csak lehet, de a tanácsadásra vonatkozó kérések az ügyeleti, egyszeri támogatási szerződés megkötése után is felmerülhetnek, attól függően, hogy az Ön vállalkozása milyen irányba halad.
Vállalatoknak is kínálnak könyvvizsgálói szolgáltatásokat?
Tanácsot adunk az ilyen projektekkel kapcsolatban is, többek között a munkajogi előírások vagy a GDPR szempontjából. Az általános audit magában foglalja a vállalat által a tevékenysége során alkalmazott valamennyi szabályozás, szerződés és eljárás felülvizsgálatát, és megoldások felajánlását azok javítására vagy végrehajtására.
A kriptopénzekkel foglalkozó startup cégek piacra vitelével és a tőzsdei bevezetéssel kapcsolatban is ad szakértői tanácsokat?
Mivel feltörekvő piacról van szó, az ilyen technológiákba történő befektetések iránt nagy a kereslet. Ha érdeklik ezek a területek, forduljon hozzánk támogatásért és tanácsadásért.
Ingatlanfejlesztési projektben szeretnék részt venni, milyen mértékben tudna tanácsot adni?
Az ingatlanokkal kapcsolatos jogi tanácsadás a befektetési lehetőség elemzésével, a jogi helyzet elemzésével a városrendezési előírások tekintetében, valamint a pénzügyi és adózási szempontok elemzésével kezdődik. Ez magában foglalja továbbá a projekt során megkötendő valamennyi szerződés elkészítését és az azok megtárgyalásában való közreműködést.